Zdolání řeky Bíliny 2023

Žáci prvního ročníku z Duchcova, kteří jsou členy vodáckého kroužku, dokázali neskutečný výkon tím, že zdolali řeku Bílinu. Tato neuvěřitelná akce se stala skutečností díky jejich odhodlání, odvaze a pevnému vodáckému výcviku, který absolvovali.

Celá akce začala přípravou, kde žáci získávali potřebné dovednosti a znalosti týkající se vodáckých technik a bezpečnosti na vodě. Byli připraveni na různé situace, které se mohou při plavbě vyskytnout, a naučili se spolupracovat jako tým.

Samotná plavba po řece Bílině byla skutečně vzrušující a náročná. Žáci museli překonat proudy, rychlé peřeje a různé překážky na cestě. Každý z nich musel vyvinout maximální úsilí a projevit dovednosti, které se naučili. Navzájem se povzbuzovali a podporovali, což přispělo k jejich úspěchu.

Pokoření řeky Bíliny bylo nejen fyzicky náročné, ale také představovalo velkou mentální výzvu pro žáky. Překonání vlastních obav a strachu z neznámého je pro jejich osobní rozvoj velmi důležité. Po dokončení této úžasné vodácké výpravy měli žáci zcela novou perspektivu na své schopnosti a hranice, které mohou překonat. Jistě už se těší na další nové školní dobrodružství.