Krok k řemeslu: Interaktivní workshop pro mladé instalatéry, malíře a zahradníky

Dnes byla naše škola v Duchcově hostitelem návštěvy žáků ze Základní školy Jaroslava Pešaty. Tento den byl pro všechny zúčastněné nejen vzrušující, ale i velmi poučný. Žáci měli jedinečnou příležitost nahlédnout do světa různých řemesel a zkusit si na vlastní kůži, jaké to je být odborníkem v oborech jako instalatér, malíř a lakýrník, a zahradník.

Akce byla pečlivě připravena tak, aby poskytla žákům co nejreálnější zážitek. V průběhu dne se studenti rozdělili do skupin, kde každá skupina měla možnost se zúčastnit workshopů a praktických ukázek. V sekci instalatérství se žáci učili o základech vodoinstalace a měli možnost pracovat s různými nástroji a materiály. V oblasti malování a lakování se zaměřili na techniky malby a vyzkoušeli si práci s různými barvami a nástroji. A v sekci zahradnictví se studenti seznámili s základy péče o rostliny a údržby zeleně.

Zpětná vazba od účastníků byla nadšená. Mnozí z nich vyjádřili, že akce rozšířila jejich obzory a pomohla jim lépe pochopit, co všechno obnáší práce v těchto řemeslech. Učitelé obou škol byli rovněž spokojeni s tím, jak akce proběhla, a zdůrazňovali význam praktických zkušeností v procesu vzdělávání.

Tato akce byla skvělým příkladem toho, jak mohou školy spolupracovat a nabízet žákům zajímavé a užitečné zkušenosti, které rozšiřují jejich vědomosti a dovednosti. Je to důkaz toho, že učení může být zábavné a inspirující, když je správně zaměřené a podporované praktickými aktivitami.