Zedníci skvěle reprezentovali ve státní soutěži obkladačů

Zedníci naší školy dosáhli významného úspěchu, když obsadili osmé místo v prestižní celostátní soutěži obkladačů. Soutěž, kterou pořádal Cech obkladačů a podporovala společnost Rako, se konala od 9. do 11. května 2024 v Horní Bříze a zúčastnilo se jí celkem jedenáct škol.

Studenti se v soutěži museli popasovat s náročným úkolem, když pracovali samostatně na předloze bez možnosti pomoci nebo zásahu od učitelů odborného výcviku. Přestože naše škola nezískala medailové umístění, její zástupci předčili několik škol, které mají obor obkladač jako svoji specializaci.

„Naši studenti ukázali vynikající praktické dovednosti a odvedli kvalitní práci, která byla na velmi dobré úrovni,“ komentoval výsledky soutěže jeden z pedagogů školy.

Tato účast a umístění je o to cennější, že soutěžící museli vykazovat vysokou míru samostatnosti a zvládnout úkoly bez přímé podpory učitelů, což je skvělá příprava pro reálné pracovní situace. Soutěž tím poskytla studentům nejen možnost ukázat své dovednosti, ale také důležité zkušenosti s prací v reálném prostředí pod tlakem a na očích odborné veřejnosti.